Nasze Gabinety
ZAPRASZAMY DO NASZYCH GABINETÓW:
CENTRUM MEDYCZNE SILESIANA
ZABRZE ul. Szybowa 2a
(Osiedle Młodego Górnika)
SALON KOSMETYCZNY AMARIS
SIEMIANOWICE ŚL.
ul.Jana Pawła II 12
ZADZWOŃ by umówić się na wizytę 605-446-334
lub napisz do nas maila
kontakt@nutrisfera.pl

Dietetyk
Dr n. med. Agnieszka Białek-Dratwa
dietetyk, specjalista zdrowia publicznego
Nazywam się Agnieszka Białek-Dratwa i jestem absolwentką studiów magisterskich na kierunku Dietetyka (2011) oraz na kierunku Zdrowie Publiczne (2009) na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Swoją edukację kontynuowałam na studiach doktoranckich na Wydziale Lekarskim z Oddziałem Lekarsko-Dentystycznym w Zabrzu Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach by w roku 2015 obronić rozprawę doktorską uzyskując stopień doktora nauk medycznych.
Doświadczenie zawodowe zyskuję już od ponad 10 lat pracując jako dietetyk kliniczny. Od 2012 r. prowadzę swoją poradnię dietetyczną Centrum Dietetyki NutriSfera.
Aktualnie jestem również pracownikiem naukowo-dydaktycznym Śląskiego Uniwersytetu Medycznego w Katowicach, od 2013 r. pracuję w Zakładzie Żywienia Człowieka Katedry Dietetyki.
Jestem autorką kilkudziesięciu artykułów naukowych w recenzowanych czasopismach polskich i zagranicznych oraz publikacji popularno-naukowych, w tym współautorką "Standardów leczenia dietetycznego otyłości prostej u osób dorosłych. Stanowisko Polskiego Towarzystwa Dietetyki 2015".
Należę do Polskiego Towarzystwa Dietetyki oraz Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością.
Od wielu lat dietetyka to nie tylko moja praca zawodowa, ale przede wszystkim pasja, którą próbuję zarażać wszystkich swoich pacjentów. Staram się udowodnić, że można odżywiać się zdrowo, jedząc smacznie, nie marnując dużo czasu w kuchni i przy tym być szczęśliwym i codziennie uśmiechniętym.
Pasja wykonywania mojego zawodu oraz chęć ciągłego rozwoju pozwalają mi na skuteczną pracę z pacjentem i osiągnięcie oczekiwanych rezultatów.
Doświadczenie zdobywane przez lata oraz stale poszerzana wiedza na konferencjach, sympozjach i kongresach pozwalają mi na efektywną pracę z pacjentem.
Uważam, że nie ma jednej diety cud. Każdy pacjent powinien mieć dietę "skrojoną na swoją miarę" uwzględniającą aktualny stan zdrowia, styl życia, preferencje żywieniowa a także umiejętności kulinarne.